header

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τιραμισου το Πανεύκολο!




      Ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που θες να κάνεις ποιο είναι ?! Να ξανακοιμηθείς ( χαζή ερώτηση- εύκολη απάντηση!). Πέρα όμως από το χουζούρισμα και το κρυφτό κάτω από τα παπλώματα η πρώτη μας σκέψη... άντε η δεύτερη δεν είναι άλλη από… ΤΟΝ ΚΑΦΕΕΕΕ! Αυτό το θεόσταλτο δώρο που δίνει ενέργεια στον υπναρά να γκρινιάξει πως θέλει και άλλο ύπνο, λες και εμείς οι υπόλοιποι δεν θέλουμε! Φίλτρου, στιγμαιός, espresso, robusta ή Arabica ( θέλω να το παίξω ψαγμένος  : P ) δεν έχει σημασία, η μαγεία του δεν αλλάζει!! Καλά όλα αυτά αλλά με τον Mr.Kouzinakis που κολλάνε ? Μία λέξη! ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Το ιταλικό αυτό γλυκό tiramisu που σημαίνει κυριολεκτικά << ανέβασε με>>  και μεταφορικά << δώσε μου ενέργεια >> είναι  μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την Ιταλία και τον γαστρονομικό της πλούτο!


*** Αν τύχει και βρεθείτε στην Ιταλία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνήσιο ιταλικό τιραμισού σε διάφορες γεύσεις από το POMPI. Θα το βρείτε δίπλα σχεδόν στην Piazza di Spagna!


Από το σουπερμαρκετ θα χρειαστούμε:

•500 γρ. μασκαρπόνε (ποτέ φιλαδέλφια!!!)
•1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
•130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•5 αυγά
•3 βανιλίνες
•1 φλιτζάνι καφέ χλιαρό( όλοι μας έχουμε νεσκαφε σπίτι )
•1 σφηνάκι κονιάκ ή κόκκινο γλυκό κρασί ( π.χ μαρσάλα η μαυροδάφνη) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
•Κακάο

Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά μας με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν! Μπορούμε να το κάνουμε είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα.

Παίρνουμε το μασκαρπόνε και το χτυπάμε λίγο να αφρατέψει και αυτό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά. 
Καθώς έχουμε επιτύχει ένα ενιαίο μείγμα προσθέτουμε και τις βανίλιες μας! Και το γλυκό μας τέλειωσε!

Το μόνο που έχουμε να αποφασίσουμε τώρα είναι αν θα κάνουμε ατομικά τιραμισου ή θα φτιάξουμε ένα μεγάλο. Και τα δύο είναι εξίσου εντυπωσιακά!
Εμείς τώρα θα κάνουμε ένα μεγάλο οπότε θα χρειαστούμε ένα πυρέξ.

 
Βάζουμε τον καφέ ( και το κονιάκ ή το κρασί) σε ένα σκεύος ώστε να χωράει το σαβαγιάρ να κάνει τη βουτιά του! Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα , τα βρέχουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Ότι από τον καφέ μας έχει μείνει ,ραντίζουμε τα μπισκότα ή μπορούμε να το τοποθετήσουμε στη κρέμα!
Περιχύνουμε τα σαβαγιαρ με τη κρέμα και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα. Λίγο πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα!!

*** Μασκαρπόνε βρίσκουμε και στο βασίλοπουλο (500 γρ.—4,20 €) αλλά και στα lidl ( 500γρ—3€) η επιλογή δική σας! Το συνολικό κόστος του γλυκού ανάλογα από το σούπερμαρκετ που ψωνίζετε είναι από 6-8,5 €!!!


Μακάρι κάθε πρωί να με ξυπνούσαν με ένα ποτήρι καφέ! Α και ένα κομμάτι τιραμισού! :  )

Δεν υπάρχουν σχόλια: