header

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μπανανόπιτα!







Ανοίγεις ψυγείο και τι βλέπεις? Τίποτα!!! Άδειο!!! Καπούτ!!! Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχουμε ξεχάσει κανένα μαυρισμένο λαχανικό η φρούτο. Αν είμαστε τυχεροί και είναι μπανάνα πάρτε κολλητούς και πείτε τους ότι θα γίνει πάρτυ!!! Δεν τρελαθήκαμε αλλά λίγα μπισκότα δυο μπανάνες και λίγη καραμέλα και έχουμε υπέροχο γλυκό!
Πάμε λιγο πιο αναλυτικά για να φτιάξουμε αυτό το εγγλέζικο αριστούργημα !

Θα χρειαστούμε:

•230 γρ. μπισκότα τύπου digestive
•100 γρ. βούτυρο
•1 ζαχαρούχο γαλα
•250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•4 μπανάνες ( οσο πιο ώριμες τόσο καλύτερα)
•Φλούδες κουβερτούρας για το γαρνίρισμα
•Χυμός από μισό λεμόνι
•1 βανιλίνη

Πάμε να εκτελέσουμε:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας ( είτε στο μπλέντερ είτε σε μια σακούλα χτυπώντας  τα με  ένα βαρύ αντικείμενο) και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να  <<βραχούν>> όλα τα μπισκότα! Παίρνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μικρό  πυρέξ ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ιδανικό μέγεθος 24 εκ.) ή σε ότι έχουμε. Στρώνουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας ( δεν τρώμε από το μείγμα!!!) ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά.

Για το dulce de leche

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα (μπορούμε να βάλουμε και άλλα για να έχουμε έτοιμα για άλλες συνταγές) και το σιγοβράζουμε για 3 ώρες. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε  για να σταθεροποιηθεί η καραμέλα .Μην βιάζεστε μία ώρα  υπομονής θα απογειώσει το γλυκό μας!

Έπειτα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη σε σαντιγύ και είμαστε έτοιμοι για συναρμολόγηση! Βασικά ξεχάσαμε τις μπανάνες! Τις κόβουμε σε φέτες και τις ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν!

Πάμε τωρα στη συναρμολόγηση!!!

Παίρνουμε τη βάση μας και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche). Το στρώνουμε όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Σειρά έχουν οι μπανάνες! Τις τοποθετούμε ώστε να καλύψουν τη καραμέλα (κρατάμε λίγες για το ντεκόρ!). Βάζουμε τη σαντιγί  μας ακανόνιστα, προσθέτουμε τις υπόλοιπες μπανάνες και τη σοκολάτα και καλή μας απόλαυση!!!



Μπανάνα +καραμέλα= πολλαπλός οργασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: