header

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Σπιτική Λεμονάδα



Ήρθε σιγά σιγά το καλοκαίρι και λίγο πολύ όλοι μας ( ειδικά εμείς στα νότια ) έχουμε ξεκινήσει τις βόλτες στην παραλία. Πράγμα που σημαίνει οτι κάπου τωρα ξεκινάνε τα παγωτά, οι γρανίτες και γενικά η αναζήτηση για ευφάνταστα πράγματα ώστε να δροσιστούμε τις δύσκολες αυτές μέρες. Ολοι έχουμε παραξενευτεί με τα παιδάκια στις μεσημεριανές ταινίες στην Αμερική που πουλάνε φρέσκια σπιτική λεμονάδα... Κι όμως, κάτι παραπάνω ξέρουν !


ΥΛΙΚΑ 
Θα χρειαστούμε :
• χυμό απο 6 λεμόνια
• ξύσμα απο 6 λεμόνια ακέρωτα
• 150-200 γρ ζάχαρη ( λευκή ή καστανή )
• νερό

Πολύ εύκολη συνταγή, δουλεύει μόνη της, πολύ απλή και φυσικά πολυ δροσερή! Γενικά όταν χρησιμοποιούμε ξύσμα καλό είναι να πλένουμε τα λεμόνια η οτιδήποτε άλλο ξύνουμε ( σεμνά ), ειδικά αν δεν είναι δικά μας και είναι από super market. Σε ένα μεγάλο μπολ λοιπόν, βάζουμε το ξύσμα απτά λεμόνια μαζί με την ζάχαρη και το αφηνουμε για 1 ωρα ανακατεύοντας τακτικά έτσι ώστε το λεμόνι να βγάλει όλα του τα αρώματα και ζάχαρη να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύμουμε και περιμένουμε άλλη μια ώρα. Σουρώνουμε το μείγμα με ενα σουρωτήρι ή φίλτρο για γαλλικό και το τοποθετούμε σε μια κανάτα. Σε αυτό το σημείο το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να το αραιώσουμε με νερό ( 3 νερό/ 1 λεμονάδα) και να το απολαύσουμε με φρέσκο δυόσμο :)




Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο γλυκια την θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη στην αρχή και να προσθέσετε στο τέλος δοκιμάζοντας.


Η λεμονάδα αυτή είναι μια τέλεια βάση για μια πιο ιδιαίτερη caipirinha, και όχι μονο ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: